ABOUT

20690_944113145632958_8533792688524113999_nHallo allemaal,
Allereerst: super leuk dat je een kijkje neemt op mijn foodblog. Mijn naam is Lotte en Heerlijk Puur is het resultaat van een jarenlange zoektocht naar het juiste eetpatroon. Het eetpatroon dat voor mij werkt en waar ik gelukkig, gezond en energiek van word.
Hoe ik vroeger at…

Een aantal jaar geleden begon ik op dezelfde manier als de meesten dat doen. Ik wilde wat strakker in mijn vel komen te zitten. Ik nam een fitnessabonnement en ging me verdiepen in voeding. Al gauw kwam ik erachter dat ik alles behalve gezond at. Ik begon mijn dag meestal met twee sneeën brood met kaas, laag bakboter aan de buitenkant en bakken maar! Vervolgens ging ik de deur uit, reed ik snel langs de supermarkt om daar energiedrankjes, cola en snackcups (ja, die ronde toastjes ja, daar was ik verslaafd aan!) in te slaan en ging ik naar mijn werk of de universiteit. Als ik ’s middags thuiskwam trok ik mijn voorraadkast open, om tot het avondeten mijn honger te stillen met pretzels. Op dagen dat ik honger had en geen eten bij de hand had (wat regelmatig voorkwam met mijn horecabijbaan) slurpte ik wat glazen cola weg om mijn energievoorraad aan te vullen. Ik had regelmatig energiedips, een slechte huid en erg vervelende darmklachten.

Maar…
Koken was een grote hobby van mij, dus ’s avonds at ik dan wel weer ‘redelijk’ gezond; veel verse groenten, een lekker stukje vlees of vis en pasta, rijst of aardappelen. Naarmate ik me meer ging verdiepen in voeding, raakte ik ook steeds meer verward. Wat was nou eigenlijk precies goed voor je? Wat moet je eten om niet aan te komen of af te vallen? Ik probeerde van alles uit en ben uiteindelijk door schade en schande wijs geworden. En met schade en schande bedoel ik: calorieën tellen, leeg voedsel eten (twee beschuitjes met vruchtenhagel als ‘lunch’), maaltijden overslaan, eiwitdagen proberen, lightproducten consumeren, te veel sporten, absoluut niet mogen zondigen (met vreetkicks als gevolg) en ga zo maar door.

‘Prikkelbare darm’
Het hielp niet. Ik voelde me alles behalve energiek en mijn darmklachten (extreem opgeblazen buik, krampen, etc.) hielden aan. Ik ging voor mijn darmklachten naar de huisarts en zij stelde de diagnose ‘prikkelbare darm’ vast. Mijn huisarts gaf als advies om elke dag een zakje psylliumvezels te verdunnen met water en dit op te drinken. Braaf volgde ik haar advies op. Het smaakte ontzettend kunstmating (‘sinaasappel’, jaja..) en mijn darmklachten werden naar mijn idee zelfs erger. Na weer maanden te hebben aangekloot heb ik bloedonderzoek laten doen. Echter tevergeefs: geen allergieën, noppes.

Het begin…
Ondertussen wist ik ook steeds beter wat gezonde voeding inhield. Ik vond het interessant en was dagelijks bezig met het verbreden van mijn kennis. Zodoende kwam ik er ook achter wat voor effect sommige voedingsmiddelen op de darmwerking kunnen hebben. Ik schrapte een tijdje lactose uit mijn voedingspatroon, maar ook dit bracht geen verbetering. Vervolgens heb ik een aantal weken gluten volledig uit mijn dieet geschrapt en jawel, alle symptomen waren weg. Ik had geen darmklachten meer, mijn huid verbeterde en mijn buik werd platter dan ooit. Inmiddels viel het anderen ook op dat ik een gezond eetpatroon had en verschillende mensen kwamen dan ook bij mij voor advies. Dit vond ik zo ontzettend leuk, dat ik besloot een foodblog te beginnen. Eerst via Instagram (@heerlijkpuur) en nu dus officieel via deze weg. Op dit moment weet ik wat een gezond eetpatroon inhoudt en zou ik anderen daar graag mee inspireren en mogelijk zelfs helpen.

Deze foodblog staat vol met tips en recepten op basis van pure en bovenal heerlijke voeding! Enjoy, ik hoor graag wat je ervan vindt! En als je zelf nog goeie tips hebt, kom maar door!

Gastblogger

Sinds korte tijd krijg ik de steun van een gastblogger. Samen heb je toch meer inspiratie en tijd om recepten uit te werken. Daarom stel ik jullie graag voor aan….

Jorien

Eigenlijk is mijn verhaal behoorlijk hetzelfde als dat van Lotte. Gevoelige maag, darmen, krampen, gigantische dippen na het eten en door steeds meer uit te pJorienroberen qua voeding en sporten eindelijk eens ontdekken wat écht gezond is.

Mijn verhaal begint alleen wat anders: in Zuid-Afrika.
Door vrijwilligerswerk begon het nadenken over duurzaamheid, gezonde voeding en de gevolgen daarvan. Plus na een maand hard werken, veel groenten en fruit merkte ik echt een wezenlijk verschil in mijn stemming en huid.  Terug in Nederland begon ik met zoeken met het stoppen van vlees eten. Hierdoor probeerde ik o.a. meer groenten en verschillende recepten uit. Steeds fanatieker, creatiever en met meer variatie. Sinds een tijdje deel ik deze liefdevolle recepten via Instagram (@legendarischvegetarisch). Erg leuk, alleen werk ik ook erg graag samen met anderen. Daarom sprong ik ook een gat in de lucht toen Lotte me vroeg om gastblogger voor Heerlijk Puur te worden. Smakelijk en geniet van de recepten! Ook ik hoor graag wat je ervan vindt…

Leave a Reply to Melanie Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>