Authentieke pasta al tonno (snel & gezond)

10888832_734932599895335_3448536612709070906_nEen vriend van mij is redelijk verslaafd aan tonijn. Als hij voor me kookt maakt hij meestal pasta met tonijn en pestosaus. Lekker, absoluut, maar ik ben de uitdaging aangegaan om het nóg lekkerder te maken. En gezonder, want aan saus uit een potje doen we niet.
Ik heb dit gerecht deze week voor hem gemaakt en hij vond het ontzettend lekker. De inspiratie komt van een recept van Jamie Oliver, alleen in een gezond(er) jasje dus.

NODIG (2 personen):
100 gram pasta (volkoren, spelt of glutenvrij)
- blik à 185 gram tonijn op water (let op: MSC-keurmerk!)
– 15 gram ansjovis in olijfolie
– 4 tomaten
– 1 blikje tomatenpuree
– flinke hand platte peterselie, grofgesneden
– 5 zwarte olijven, gehalveerd
– 2 el witte wijnazijn
– flinke snuf kaneel
– Himalayazout/peper

HOE:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de ansjovis met een beetje olijfolie in een hapjespan samen met de knoflook. Voeg na 1 minuut de tomaten en de tomatenpuree toe en draai het vuur laag. Hak de tomaten in fijne stukken, zodat zich een grove saus ontwikkelt.
Voeg vervolgens de tonijn, olijven, platte peterselie, witte wijnazijn en kaneel toe. Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel naar smaak nog extra azijn of kaneel toe. Let erop dat de kaneel niet overheerst (tenzij je dat natuurlijk lekker vindt).
Schep de gekookte pasta in diepe borden en verdeel het tonijn-tomatenmengsel over de pasta. Maak af met nog wat blaadjes peterselie. Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>