Citroen-dille zalm uit de oven met cherrytomaatjes en sperziebonen

12633546_906913832697210_6177184889457620262_oOp zoek naar een super lekker easy recept met zalm? Zoek niet langer!
Dit recept heb ik op een inspirerende dag met restjes en wat creatieve gedachten die ineens oppopte in elkaar gedraaid en het was heerlijk. Sindsdien heb ik dit recept al driemaal opnieuw gemaakt, dus genoeg reden om het met jullie te delen.

NODIG (2 personen):
- 2 zalmmoten uit de vriezer (let op keurmerk!)
– 250 gram cherrytomaatjes
– 150 gram gebroken sperziebonen (vriezer)
– 1 citroen
– 125 ml demi-créme fraîche of Blue Band Finesse
– 1 teentje knoflook, geperst
– 1 el gedroogde dille
– 1 tl gedroogde Provençaalse of Italiaanse kruiden
– 1 el rijstolie
– peper/Himalayazout

HOE:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Rasp de schil van de citroen. Let erop dat je niet het witte van de schil mee raspt, dit smaakt bitter.
Doe de cherrytomaatjes en sperziebonen in een ovenschaal en voeg de rijstolie en half teentje geperste knoflook toe.
Meng de citroenschil (ongeveer 1 el), half teentje geperste knoflook & kruiden met de crème fraîche.
Leg de zalmmoten op de groenten en verdeel het crème fraîche mengsel over de zalm. Bestrooi alles met Himalayazout en wat peper.
Bak de zalm en groenten gaar in de oven in ongeveer 20 minuten. Bestrooit tot slot met nog wat dille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>