Fairtrade ijsdessert

imageOngeloofwaardig maar waar. Dit ijsdessert is fairtrade, vegan, vetvrij en glutenvrij én perfect voor de kerst. Bevroren bananen zijn de basis, maar met dit recept kun je zeer creatief zijn. Voeg bijvoorbeeld stukjes pure chocolade, een chocolade saus en een peer toe voor een extra yummy effect. Ook meer fairtrade ingrediënten zijn uitermate geschikt zoals noten, pindakaas, cacaopoeder.
Dit fairtrade ijsje is lekker tijdens het kerstdiner, maar zeker ook als snack of in de zomer. Een ideale manier om ‘roomijs’ na te botsen is bevroren banaan. Door het invriezen gaan de enzymen van de banaan kapot, waardoor het een zachte ijsachtige structuur krijgt.
Let wel op: je kunt behoorlijk verslavend raken aan dit ijs.

NODIG (2 ijsjes):
- 4 rijpe fairtrade bananen, donkerbruin is niet erg
- Pure Tony Chocolonely chocolade reep
- biologische peer
- eventueel: Fairtrade pinda’s, pindakaas of 1 el fairtrade cacaopoeder
- een blender

HOE:
Pel de bananen en breek ze in stukken. Doe ze in afsluitbaar bakje en zet deze in de diepvries. Leg ze een nacht van tevoren in de vriezer, of minstens 2 uur.

De volgende dag: Schil de peer en maak een kuiltje voor het ijs. Haal de bananen uit de diepvries en draai de bananen met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde massa. Schep hier bolletjes van. Eventueel kun je de bolletjes nog in de vriezer zetten, om ze weer even wat harder te maken.
Smelt de Tony Chocolonely chocolade au bain marie op het vuur. Leg de peer op een bordje of schoteltje. Vul de peer met het fairtrade bananenijs, druppel met een lepel de gesmolten chocolade over het ijs en de peer, en serveer direct. H’eerlijk, verslavend en snel.

Tip: Is je blender niet zo krachtig? Laat de bananen dan eerst even 5 minuten op het aanrecht ontdooien voordat je ze fijn maalt.

Tip: Maak het ijs met fairtrade noten, pindakaas of maak een chocolade ijsdessert door 1 el fairtrade cacaopoeder toe te voegen aan de bananen tijdens het blenden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>