Gezonde glutenvrije gnocchi

12401701_890107364377857_2233861471840582996_oDeze kerst was ik hoofd ‘hoofdgerecht’. Met familie krijgt elk jaar ieder een gang toegewezen en dit jaar had ik de taak het hoofdgerecht te bedenken en te bereiden. Ik wil al enige tijd gezonde gnocchi maken op basis van zoete aardappel en volkorenmeel. Het thema van de hoofdgerechten was dan ook ‘gezond Italiaans’. Ik heb onder andere speltravioli, courgetti en gnocchi gemaakt. De gnocchi was erg lekker, een absolute aanrader. Probeer het zelf!

NODIG (2 personen):
- zoete aardappel van ongeveer 250 gram
– 75 – 100 gram rijstebloem (verkrijgbaar bij biowinkel)
– 1 ei
– Himalayazout

HOE:
Schil de zoete aardappel en snij in grove stukken. Breng water aan de kook en kook de zoete aardappel hierin gaar.
Giet de zoete aardappel af, laat even uitlekken en doe het in een keukenmachine. Hak de zoete aardappel fijn tot een puree.
Voeg allereerst het ei toe en mix alles goed door in de keukenmachine.
Voeg vervolgens eerst 75 gram rijstebloem toe en mix alles tot één geheel. Controleer of het geheel aanvoelt als deeg. Als het nog te nat is, voeg dan nog wat rijstebloem toe totdat zich een deegachtige substantie vormt.
Bekleed het keukenblad met wat rijstebloem en maak rolletjes van ongeveer 3cm dik.
Snij de rolletjes in stukjes van 2 centimeter en druk elke stukje licht plat met een vork.
Breng een pan met water en een snuf Himalayazout aan de kook en kook de gnocchi in 3 minuten gaar. Tip: als een gnocchi komt bovendrijven is hij gaar.

Ik maakte de gnocchi met paddenstoelen, artisjokharten, rijstroom en basilicum. Het recept vind je op www.ah.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>