Gezonde glutenvrije gnocchi

12401701_890107364377857_2233861471840582996_oDeze kerst was ik hoofd ‘hoofdgerecht’. Met familie krijgt elk jaar ieder een gang toegewezen en dit jaar had ik de taak het hoofdgerecht te bedenken en te bereiden. Ik wil al enige tijd gezonde gnocchi maken op basis van zoete aardappel en volkorenmeel. Het thema van de hoofdgerechten was dan ook ‘gezond Italiaans’. Ik heb onder andere speltravioli, courgetti en gnocchi gemaakt. De gnocchi was erg lekker, een absolute aanrader. Probeer het zelf!

NODIG (2 personen):
- zoete aardappel van ongeveer 250 gram
– 75 – 100 gram rijstebloem (verkrijgbaar bij biowinkel)
– 1 ei
– Himalayazout

HOE:
Schil de zoete aardappel en snij in grove stukken. Breng water aan de kook en kook de zoete aardappel hierin gaar.
Giet de zoete aardappel af, laat even uitlekken en doe het in een keukenmachine. Hak de zoete aardappel fijn tot een puree.
Voeg allereerst het ei toe en mix a