Gezonde ‘guilty pleasure': Banaan-magnum

Wie houdt er nou niet van een heerlijk, romig, crunchy ijsje in de zomer? Nou, ik wel! Magnums bijvoorbeeld vind ik super lekker en dan vooral de Magnum Almond. Helaas zijn magnums behoorlijke vet- en suikerbommen. Reden genoeg dus om voor deze ‘guilty pleasure’ een gezonde variant te bedenken.
Een ideale manier om ‘roomijs’ na te botsen is bevroren banaan. Door het invriezen gaan de enzymen van de banaan kapot, waardoor het een zachte ijsachtige structuur krijgt.

NODIG (2 ijsjes):
- 1 banaan
– 70% pure chocola
– handje rauwe noten naar keuze (bijv. pistachenootjes of amandelen), gehakt
– 1 tl kokosolie
– 2 lange satéstokjes of ijsstokjes

HOE:
Halveer de banaan en steek het saté- of ijsstokje erin. Leg ongeveer 1 uur in de vriezer. Verhit 1 tl kokosolie in de pan en bak de gehakte noten hierin. Laat afkoelen op een stukje keukenpapier. Smelt de chocola in een pannetje (zachtjes, chocola brandt snel aan) en giet over in een mok. Strooi de stukjes noten op een bord. Haal de bevroren bananen uit de vriezer, dip eerst in de gesmolten chocola en vervolgens in de stukjes noot. Genieten maar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>