Gezonde ‘guilty pleasure': Blueberry-muffins

Blueberry muffin Een heerlijk recept voor de welbekende Starbucks’ ‘blueberry-muffin’. Geheel suikervrij, zuivelvrij en glutenvrij.

NODIG (6-8 muffins):
- 150 gram bruinerijstmeel (te koop bij biowinkel, zoals Ekoplaza)
– 125 ml plantaardige melk (bijv. biologische sojamelk, amandelmelk of rijstmelk)
– 1 ei
– 2/3 el ahorn- of agavesiroop of kokosbloesemsuiker
– 2 el kokosolie, gesmolten
– 3 tl (bourbon) vanille extract
– 2 tl wijnsteenbakpoeder
– snuf Himalayazout
– halve tl citroenrasp
– 75 gram blauwe bessen

HOE:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de droge ingrediënten (meel, wijnsteenbakpoeder en zout) en de natte ingrediënten (melk, ei, siroop, vanille extract, kokosolie en citroenrasp) apart van elkaar. Voeg ze vervolgens bij elkaar en klop tot een gladde massa met een (garde)staafmixer. Spatel tot slot de blauwe bessen door het beslag. Giet het beslag in muffinvormpjes tot ongeveer een halve cm onder de rand. Bak de muffins in 15-20 minuten in de oven. En klaar zijn de muffins!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>