Gezonde ‘guilty pleasure': Pizza

Pizza behoort denk ik wel tot de meest ongezonde gerechten. Het is behoorlijk vettig, zit vol met geraffineerde bloem en de toppings zijn meestal ook niet al te gezond. Dit betekent echter niet dat je nooit meer pizza kan eten. Hieronder vind je een recept voor gezonde en tevens glutenvrije pizza. De smaak is waarschijnlijk even wennen, want het smaakt anders dan gewone pizza.
Ik belegde de pizza onder andere met buffelmozzarella. Buffelzuivel bevat minder cholesterol dan koezuivel, meer proteïnen en meer calcium. Ook schijnt het beter verteerbaar te zijn dan koezuivel. Let op: de meeste mozzarella uit de supermarkt is gemaakt van koemelk. Check dus goed de verpakking!

NODIG (2 personen):
- 60 gram boekweitmeel
– 40 gram amandelmeel
– 2 eieren
– 2 el gesmolten kokosolie
– flinke snuf Himalayazout
– 1 tl wijnsteenbakpoeder
Toppings:
– 1 blikje tomatenpuree
– 60 gram buffelmozzarella
– favoriete toppings naar keuze (denk aan: champignons, olijven, uien, paprika, ansjovis, tonijn, gerookte kip, etc.)
– 1 tl gedroogde oregano
– paar blaadjes verse basilicum (optioneel)
HOE:
Verwarm de oven voor op 200 C. Meng de boekweitmeel, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder en Himalayazout. Voeg de eieren en gesmolten kokosolie toe, meng met een vork en laat 5 minuten staan. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het deeg erop. Het deeg is nogal plakkerig, dus het is een beetje een geknoei. Je kunt het beste je vingertoppen nat maken en daarmee de deeg uitspreiden tot een pizzavorm. Bak de pizzabodem 15-20 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en top de pizza met de tomatenpuree, mozzarella en toppings naar keuze. Zet terug in de oven voor 5-10 minuten. Maak af met de oregano. Buon appetito!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>