Gezonde to-go lunch: Linzensalade met venkel, peer en mosterddressing

Linzen-venkelsaladeZoals beloofd, ik ga meer recepten posten voor gezonde to-go lunches, zodat jij ook onderweg gezond blijft eten en niet verleid hoeft te worden door een AH-to-go, de Smullers of het tankstation ;-).
Deze week had ik deze heerlijk frisse salade mee naar mijn werk.

 NODIG (4 dagen):
- 400 gram gekookte linzen
– 1 middelgrote venkel
– 2 peren
– 150 gram veldsla (of andere sla naar keuze)
– sap van halve citroen

Dressing:
- 2 tl mosterd
– 1 tl agave-/ahornsiroop
– 3 el olijfolie
– 1 tl azijn

HOE:
Schaaf de peer en venkel in dunne plakjes met een kaasschaaf of mandoline. Meng de venkel en de peer met het citroensap en bewaar in een apart tupperwarebakje. Citroensap voorkomt dat de peer gaat verkleuren, nog beter is het om vlak voordat je de salade gaat eten of op de dag zelf de peer te snijden. Bewaar de gekookte linzen eveneens in een tupperwarebakje. Meng alle ingrediënten van de dressing en bewaar in een potje of flesje (reisflesjes zijn hier perfect voor!).
Neem per dag 1/4 van het peer-venkelmengsel en ¼ van de linzen mee. Leg allereerst wat veldsla op je bord, vervolgens de linzen, tot slot het peer-venkelmengsel en maak af met de dressing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>