Gezonde to-go lunch: Marokkaanse kikkererwtensalade met paprika, rode ui en feta

KikkererwtensaladeZoals beloofd, ik ga meer recepten posten voor gezonde to-go lunches, zodat jij ook onderweg gezond blijft eten en niet verleid hoeft te worden door een AH-to-go, de Smullers of het tankstation ;-). Deze kikkererwtensalade had ik enkele weken geleden mee naar mijn werk. Hij is pittig van smaak door de rode ui, dit in combinatie met de aromatische tomatenpuree en ras-el-hanout kruiden maakt het een bijzondere salade, anders dan anders. En oja: voel je vrij om andere groenten toe te voegen, zoals rauwe courgette of tomaat.

NODIG (4 dagen):

– 400 – 500 gram gekookte kikkererwten
– 2 paprika’s
– 1 blikje tomatenpuree
– 2 handjes feta, verkruimeld
– 2 kleine rode uien, in kleine stukjes
– 2/3 tl ras-el-hanout kruiden
– peper/Himalayazout (naar smaak)
– 150 gram veldsla

HOE:
Meng alle ingrediënten met uitzondering van de sla in een slakom en schep over in een afsluitbaar tupperwarebakje. Neem per dag 1/4 van de salade mee en eet met de veldsla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>