Guacamole

image (5)Vroeger was ik absoluut geen fan van avocado. Nu eerlijk gezegd nog steeds niet… tenzij ik het combineer met kruiden en specerijen. Bijvoorbeeld zoals in guacamole. Zo ontzettend lekker en super gezond ook nog! Wist je dat avocado een absolute superfood is? Het zit vol met gezond, onverzadigd vet, vezels, vitaminen (o.a. veel vitamine C) en mineralen (zo’n 3x meer dan andere fruitsoorten). Guacamole kun je eten als dip voor je rauwe groenten of bijvoorbeeld bij een heerlijk Mexicaans gerecht, zoals chili sin carne (nee, niet ‘con carne’, want die is met rood vlees ;-) of taco’s (zie RECEPTEN).

NODIG:
- 1 rijpe (!) avocado
– 1 klein teentje knoflook, geperst
– half sjalotje, gesnipperd
– sap van 1 limoen
– halve tomaat, zonder vruchtvlees, in stukjes
– klein handje verse koriander
– peper/Himalayazout

HOE:
Schil/pel de avocado, schep het vruchtvlees in een schaaltje en prak het vruchtvlees met een vork tot een gladde massa. Voeg de knoflook, het sjalotje, het limoensap, de tomaatstukjes en de koriander  toe. Breng op smaak met zout & peper. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>