Haverreep met noten, pitten, zaden & fruit

23062014-IMG_7349Een tijdje terug bood iemand mij een haverreep aan van een bekend merk. Jeeh, een gezonde snack dacht ik! Maar nee… het tweede ingrediënt was glucose-fructosestroop (en dus: suiker!), dus toen haakte ik al af. Genoeg reden dus om zelf in de keuken aan de slag te gaan. Dus hierbij een gezonde haverreep met noten, pitten, zaden & fruit. Super voedzaam!

NODIG (8 repen):
- 120 gram havermout
– 100 gram gemengde noten en zaden (ik gebruikte 70 gram gemengde noten & 30 gram lijnzaad en zonnebloempitten)
– 50 gram gedroogde fruit (ik gebruikte rozijnen, gojibessen, moerbeibessen en incabessen)
– 2 tl speculaaskruiden, kaneel of koekkruiden
– snuf Himalayazout
– 200 ml plantaardige melk
– 1 ei

HOE:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng eerst de droge ingrediënten (havermout, noten/zaden, fruit, speculaaskruiden & zout) en voeg vervolgens het melk en het ei toe. Bekleed een middelgrote ovenschaal met bakpapier en giet het mengsel hierin. Bak in de oven voor ongeveer 40 minuten, snij in 8 gelijke stukken en laat afkoelen. Bewaar de haverrepen in de koelkast (ongeveer 5 dagen houdbaar) of diepvries.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>