Knapperige quinoa-chocolade koekjes

quinoachoco2Het is al even geleden dat ik een nieuw gezond bakrecept heb gepost. Ik weet zelf ook niet waarom dit zolang heeft geduurd, want wie wil er nou niet een chocoladekoekje eten die niet direct naar je heupen gaat? Ik ben voor mezelf nagegaan wat ik zelf het lekkerst vind in de categorie ‘chocolade-lekkernijen’. Voor mij moet het in ieder geval crunchy zijn en wat ik helemaal súper lekker vind, is chocolade met van die luchtige stukjes. Heavennn!! De keuze was dus snel gemaakt, deze keer dus in de categorie gezonde ‘guilty pleasure': knapperige quinoa-chocolade koekjes. Thank me later ;-).

NODIG (5 koekjes):
– 40 gram pure chocolade (>70%) of gebruik dit recept voor een volledig vegan, suikervrije variant
– 20 gram gepofte quinoa (verkrijgbaar bij de biowinkel)
– 1 theelepel amandel-/cashew-/zonnebloempitpasta (koop het kant-en-klaar of maak het zelf, check het recept)

5 muffinvormpjes
steelpannetje

HOE:
Verhit het steelpannetje op het vuur. Draai het vuur uit en laat 1 minuut afkoelen. Hak de chocolade fijn en doe dit samen met de notenpasta in de steelpan. (LET OP: niet de chocolade erin doen als de pan gloeiend heet is of nog op het vuur staat, dan brandt de chocolade namelijk direct aan en wordt ‘ie bitter, plus het is ongezond.)
Meng de chocolade en pasta tot een gladde, vloeiende massa en schep de gepofte quinoa erdoorheen.  Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en laat minimaal één uur afkoelen in de koelkast. En voilá, jouw gezonde crunchy chocosnack is klaar. Bewaar de koekjes in de koelkast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>