Knoflook-peterselie garnalen met gegrilde tomaat, avocado & aardappelschijfjes in schil

12484590_892858197436107_3142379956372655801_oGisterenavond had ik ineens een enorme craving naar knoflookgarnalen. Ik eet ze niet regelmatig, omdat ze in vergelijking met andere vissoorten en kip redelijk aan de prijs zijn.
Zoals je ziet ligt er niet een berg aardappelschijfjes op mijn bord. Nederlanders zijn gewend veel aardappelen bij hun maaltijd te nuttigen, echter zitten er in dit geval ook al veel voedingsstoffen in de garnalen, avocado en tomaat.

NODIG (2 personen):
Garnalen:
- 200 gram (diepvries) cocktailgarnalen (let op: MSC of ASC-keurmerk!)
– 2 el gehakte verse peterselie of 1 el gedroogde peterselie
– 1 teentje knoflook, geperst
Rest:
– 1 avocado
– 200 – 300 gram aardappelen, in schijfjes met schil
– 2 tomaten, in schijfjes
– 1 el rijstolie
– 1 el roomboter, ongezouten
– versgemalen peper/Himalayazout

HOE:
Was de bevroren cocktailgarnalen in lauwwarm water en dep droog met keukenpapier. Meng de rijstolie, peterselie, knoflook en wat peper (geen zout!) in een schaaltje en laat de garnalen hier minimaal één uur in marineren.
Breng een pannetje water aan de kook en kook de aardappelschijfjes hierin gaar. Giet de aardappelschijfjes af en zet een koekenpan op het vuur. Doe de roomboter in de pan en bak hierin de aardappelschijfjes op middelhoog vuur rondom bruin.
Halveer de avocado en snij overdwars in. Lepel de avocado uit, verdeel de avocadoparten over twee borden en bestrooi met versgemalen peper en Himalayazout.
Zet een koekenpan of grillpan op het vuur en bak/grill hierin de tomaatschijfjes. Voeg na 5 minuten de gemarineerde garnalen toe. Draai de tomaatschijfjes en de garnalen na 2 minuten om.

Verdeel de tomaat en de garnalen over de borden en bestrooi tot slot met Himalayazout. Doe hetzelfde voor de aardappelschijfjes en bestrooi deze eveneens met wat zout en wat peper. Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>