Knolselderij-winterpeen soep met appel & mosterd

Bij mijn biologisch groentepakket van deze week zat een knolselderij. Deze typische winterknol bevat onder andere calcium, vitamine C en ijzer. De smaak is wat anijsachtig, wat maakt dat knolselderij wat lastiger te verwerken is in gerechten. Ik besloot er vandaag een soepje van te maken. Om de anijssmaak wat minder heftig te maken besloot ik een zoete tegenhanger toe te voegen. Het was een heerlijk bijzonder soepje. Perfect voor de koude winterdagen.

NODIG (3/4 personen):
- halve knolselderij, geschild en in grove stukken
- 2 middelgrote winterpenen, schoongemaakt en in grove stukken
- 1 appel, in grove stukken (met schil)
– 1 ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook, geperst
– 2 tl grove mosterd
- 1 tl kokosolie
- 2 biologische groentebouillonblokjes
HOE:
Verhit 1 tl kokosolie in een pan en fruit de ui en knoflook hierin. Voeg de knolselderij, winterpeen en appel  toe en bak 1 minuut mee. Voeg de mosterd, 750 ml water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Kook de groenten in ongeveer 15 minuten gaar. Blend met een staafmixer tot een gladde massa en voeg water toe tot het de gewenste soepdikte heeft. Verwarm de soep totdat deze bijna aan de kook is. Serveer eventueel met wat verse peterselie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>