Meergranen couscous met kikkererwten, gemengde groenten en een vleugje kaneel in ‘Romaine sla cups’

1888760_721232647931997_7811843192601841360_nNODIG (2 personen):
- 100 gram ongekookte meergranen of volkoren couscous (vervangbaar door quinoa of amaranth)
– ongeveer 200 gram uitgelekte kikkererwten uit blik
– 300 gram gemengde groenten naar keuze, in blokjes (bijv. paprika, courgette, aubergine, etc.)
– 2 tomaten, in blokjes
– 1 kleine ui, gesnipperd
– teentje knoflook, geperst
– halve komkommer, in kleine blokjes
– 10 blaadjes mini Romaine sla
– handje feta
– theelepel kaneel
– vierseizoenspeper/Himalayazout
– 2 el rijstolie of kokosolie

HOE:
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit wat rijstolie of kokosolie in een grote koekenpan of hapjespan en fruit de ui en knoflook hierin. Voeg de gemengde groenten en tomaat toe en bak op laag vuur, schep regelmatig om.
Voeg de kikkererwten, couscous en kaneel toe aan het groentemengsel en breng op smaak met zout en peper. Laat alles nog 2 minuten op laag vuur bakken. Voeg eventueel een paar eetlepels water toe als alles lijkt droog te koken.
Verdeel de blaadjes Romaine sla over twee borden en schep het mengsel op de blaadjes.
Maak af met de stukjes komkommer en feta. Smakelijk!

ps. zorg voor servetjes, je handen blijven niet schoon, weet ik uit ervaring…

Tip: voeg een tl of el gedroogde munt toe voor een echte Midden-Oost smaak. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>