Mini-kersentaartjes met hazelnoot

Mini kersentaartjesHet is weer bijna kerstmis en dus ben ik al druk aan het bedenken wat ik deze kerst ga bakken. Naast het standaard familiediner, waar ieder één gang moet koken, ben ik ook druk met guiltfree bakrecepten in kerstsferen voor mijn blog. Hierbij alvast de eerste: mini-kersentaartjes met hazelnoot. Heerlijk als nagerecht of voor bij de koffie.

NODIG (5 taartjes):
– 75 gram amandelmeel
– 75 gram volkoren rijstmeel
– 20 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker
– 1 ei
– 1,5 el gesmolten kokosolie
– snuf Himalayazout
Vulling:
- 125 gram kersen uit de diepvries, ontdooid
– handje gedroogde cranberries
– handje rauwe hazelnoten, grof gehakt

Muffinblik
Uitsteekvormpjes (kerststijl)

HOE:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng voor het taartdeeg eerst de droge ingrediënten en voeg daarna de natte ingrediënten toe. Laat een klein beetje ei over om de bovenkant van de taartjes mee in te smeren, anders ogen ze erg droog (het oog wil ook wat natuurlijk ;-)). Kneed alles tot een glad deeg. Vet het muffinblik in met rijstolie of kokosolie en bedek de muffinvormpjes met het taartdeeg. Laat wat taartdeeg over voor de bovenkant van de taartjes. Verdeel eerst de stukjes hazelnoot over de bodempjes en vervolgens de kersen en de cranberries. Rol het resterende deeg uit (gebruik eventueel wat extra rijstbloem, zodat het deeg niet aan het aanrecht plakt) en steek er vormpjes uit. Leg de vormpjes op de mini-taartjes. Bestrijk ze tot slot met het resterende ei.
Bak de taartjes in de oven voor ongeveer 15 minuten. Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>