Parelgort met linzen, cherrytomaat, witlof, sinaasappel & kaneel

12038674_859143820807545_3883139682988911706_oLassie heeft een nieuwe biologische wereldgraan op de markt gebracht; Parelgort! Deze wereldgraan met nootachtige smaak is laag in calorieën en rijk aan vezels. Meer info vind je hier. Lassie heeft mij uitgedaagd een heerlijk (puur) recept te bedenken met deze wereldgraan. En dat is gelukt! Ik vond het ontzettend lekker, al zeg ik het zelf. Vooral op koude herfstdagen (en eigenlijk ieder andere dag in het jaar) is dit gerecht een ware happymaker.

 

 

NODIG (2 personen):
- 100 gram Lassie Parelgort image1
– blik linzen à 400 gram (265 gram uitlekgewicht)
– 250 gram cherrytomaatjes
– 2 stronkjes witlof, in grove stukken (verwijder de stempel!)
– 1 sinaasappel, schoongeboend
– 15 gram platte peterselie, gehakt
– 1  teentje knoflook, geperst
– 1 tl kaneel
– 1 el kokosolie of rijstolie
– peper/Himalayazout

HOE:
Halveer de sinaasappel en pers één helft uit. Doe de parelgort samen met de sinaasappelsap in een steelpannetje en zet voor ongeveer 2 cm onder water. Breng het geheel aan de kook en laat de parelgort in 25 minuten gaar worden. Roer af en toe door en voeg eventueel water toe als het dreigt droog te koken.
Verhit de olie in een pan en voeg de cherrytomaatjes toe. Bak voor ongeveer 5 minuten en voeg de uitgelekte linzen, grove stukken witlof en knoflook toe. Rasp de schil van één helft van de sinaasappel (let op: rasp niet het wit mee, dit smaakt erg bitter). Voeg 1 tl sinaasappelschil en 1 tl kaneel toe aan de cherrytomaatjes en linzen. Roer het geheel goed door. Laat het geheel op middelhoog vuur gaar worden.
Voeg tot de slot de gare parelgort toe aan het linzenmengsel. Breng het geheel op smaak met peper en Himalayazout.
Serveer het gerecht in diepe borden met sinaasappelpartjes en maak af met wat gehakte platte peterselie. Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>