Provençaalse aardappelsalade met geroosterde groenten uit de oven

AardappelsaladeDeze salade kun je zowel warm als koud eten en zowel als lunch als avondeten. Ideaal dus in een gezond eetpatroon, zo kun je eventueel ‘s avonds wat extra maken en het de volgende dag meenemen naar je werk/school/waar-je-ook-bent en als lunch eten. Ideaal, gezond en super lekker!

NODIG (2 personen):
- 300 gram zoete aardappel of rode krielaardappeltjes, in grove stukken
– 400 gram gemengde groenten (zoals courgette, aubergine, champignons, paprika en/of cherrytomaatjes), in grove stukken
– 75 gram groene bladsla (gemengde, rucola, etc.)
– 1 teen knoflook, geperst
– 1 el kokosolie
– 1 el Provençaalse kruiden
– 2 tl balsamicoazijn
– Himalayazout/4-seizoenspeper

HOE:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie, leg de kokosolie erop en laat even smelten in de oven. Verdeel de stukken aardappel en groenten over de bakplaat en meng de kokosolie, knoflook en kruiden erdoor. Zet ongeveer 30 minuten in de oven. Verdeel de sla over 2 borden, besprenkel 1 tl balsamico erover en schep de geroosterde aardappel & groenten hierop. Breng op smaak met zout&peper en voeg evt. nog wat kruiden toe als je dat lekker vindt.

Tip: Voeg eventueel linzen of gegrilde kip toe voor een extra vullende maaltijd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>