Saffraan-citroenvis met witte bonen in tomaat-paprikasaus

fotoEindelijk, mijn 5-weken fulltime training van mijn nieuwe baan zit erop. Eindelijk heb ik weer wat meer vrije dagen, wat betekent dat ik ook weer meer tijd heb voor mijn blog. Helemaal happy word ik ervan! Ik zit vol nieuwe ideeën, dus de komende tijd komen er meer blogposts en recepten aan. Vandaag had ik zin in witte bonen in tomatensaus, een verslaving van vroeger. Vroeger kocht ik dit simpelweg in pot, echter wordt hieraan vaak suiker (??) toegevoegd en bevat het nauwelijks vitaminen. Om die reden besloot ik het zelf te maken met paprika en verse tomaten. Oké oké, eerlijk gezegd heb ik wel witte bonen uit blik gebruikt, maar ik heb daarvoor wel goed het etiket gelezen. De biologische bonen uit blik van Ekoplaza bevatten geen vreemde toevoegingen, dus ik adviseer daar je bonen te halen. Uiteraard kun je ze ook zelf koken, dit vergt echter wel meer tijd.
Al met al, hieronder een recept voor witte bonen in tomaten-paprikasaus met saffraan-citroenvis. Yummm!

NODIG (2 personen):
Vis:
- 200 gram witvis (met MSC-keurmerk!)
– 2 el citroensap
– 10 draadjes/1 buisje saffraan
– (knoflook)olijfolie
– 4-seizoenspeper/Himalayazout
Saus:
– 250 gram gekookte witte bonen (indien uit blik: afspoelen in een vergiet)
– 1 paprika, in grove stukken
– 3 tomaten, in grove stukken
– 1 ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook, geperst
– 2 laurierblaadjes
– klein handje gehakte peterselie (optioneel)
– 4-seizoenspeper/Himalayazout
– 1 tl kokosolie

HOE:
Verhit de kokosolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de tomaten en paprika toe en bak 5 minuten mee. Schep het mengsel over in een maatbeker en pureer met een staafmixer. Pureer het niet té glad, het is lekkerder als er nog wat grove stukken inzitten. Doe het gepureerde tomaten-paprikamengsel terug in de pan, voeg de witte bonen toe, leg de laurierblaadjes erin en voeg naar smaak peper & zout toe. Breng langzaam aan de kook, draai het vuur klein en laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Indien je diepvriesvis gebruikt: spoel de vis onder de kraan met koud water, zodat de ijslaag eraf gaat. Bestrijk de vis met peper & zout. Meng de olijfolie met het citroensap en de saffraan en bestrijk de vis hiermee. Leg de vis in een ovenschaal en bak gaar in ongeveer 20-25 minuten (korter als je verse/ontdooide vis gebruikt).
Schep de witte bonen met saus in een diep bord en leg de saffraan-citroenvis erop. Maak tot slot af met wat gehakte peterselie.

Tip: ook lekker met kikkererwten en/of kip!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>