Snel & gezond: Pasta met courgette & zwarte olijven in pittige, kruidige tomatensaus

Pasta olijven courgetteVandaag was ik weer behoorlijk gaar na een lange dag werken, en dus: tijd voor een snelle doch gezonde maaltijd. Voor dit gerecht liet ik mij inspireren door een maaltijdpakket van Bertolli. Inhoud van dit pakket: witte (tarwe)pasta, tomatensaus met als derde ingrediënt suiker en crouton kruimels met rare toevoegingen. Oftewel: zeker niet ‘Heerlijk-Puur-proof’. Echter is het een super lekker gerecht (jep, ik heb het vroeger wel eens gegeten). En dus besloot ik vandaag dit gerecht na te maken. Het resultaat is dik geslaagd! Het is een gezonde, pure Italiaanse maaltijd. Voor de vegetariërs of veganisten: voel je vrij op de kip te vervangen (door bijv. biologische tofu/tempeh of kikkererwten) of weg te laten, het gerecht smaakt er zeker niet minder om.

NODIG (2 personen):
- 100 gram bruine rijstpasta (of evt. volkoren speltpasta, geen(!) tarwe)
– 200 gram kip (of biologische tofu/tempeh of kikkererwten)
– 1 courgette, in grove stukken
– 10 zwarte olijven, in reepjes
– 10 cherrytomaatjes (optioneel)
– 1 tl kokosolie
Pittige tomatensaus:
– 200 ml pure tomatensaus (uit pak of fles, zonder toevoegingen)
– 1 ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook, geperst
– 1 tl gedroogde rozemarijn
– 1 tl gedroogde oregano
– 1 tl gedroogde basilicum
– 1-2 mespuntjes chilivlokken, cayennepeper of sambal (niet te veel, dat is echt niet lekker, voeg liever extra toe als je het pittiger wilt)
– Himalayazout/4-seizoenspeper (naar smaak)
Topping (optioneel): verse basilicum en drooggeroosterde zonnebloem- of pijnboompitjes

HOE:
Breng voor de pasta een pan met water aan de kook.
Verwarm de kokosolie in een pan en fruit de ui en knoflook hierin. Voeg de kip toe en bak rondom bruin. Voeg de courgette (en cherrytomaatjes) toe en bak 2 minuten mee. Voeg alle ingrediënten van de pittige tomatensaus toe en breng aan de kook. Draai het vuur klein en laat de saus zachtjes ‘doorkoken’. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de pasta en de pittige tomatensaus in een pastabord en strooi de zwarte olijven erover. Maak eventueel af met wat verse basilicum en geroosterde pitjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>