Snel & gezond: Provençaalse kipschotel met sperziebonen, cherrytomaatjes en champignons

imageDit gerecht heb ik een aantal weken terug bedacht met mijn restjes en het was zo’n succes dat ik het nu regelmatig maak. Vooral als ik ‘s avonds thuis kom van het werk of haast heb. Het zit vol verschillende groenten, simpel en erg lekker. De aardappelen kun je eventueel vervangen voor zoete aardappel om het nog gezonder te maken.

NODIG (2 personen):
- 200 gram scharrel- of biokip, in reepjes
– 200 gram aardappelen in schil, in grove blokjes
– 12 cherrytomaatjes
– 200 gram gebroken sperziebonen, diepvries
– half bakje champignons, schoongeboend en gehalveerd
– 1 teentje knoflook, geperst
– 1 el Provençaalse kruiden, gedroogd
– Himalayazout/peper
– 1 el rijstolie/kokosolie

HOE:
Kook de aardappelblokjes in schil gaar in een pannetje water en giet af.
Verhit de olie in een grote pan en bak de kip hierin goudbruin. Voeg vervolgens de groenten, de knoflook en Provencaalse kruiden toe. Bak 1 minuut op hoog vuur, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur garen, schep regelmatig om. Als de velletjes van de cherrytomaatjes zijn gesprongen, is het gerecht klaar. Breng op smaak met Himalayazout en peper en voeg eventueel nog wat Provencaalse kruiden toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>