Snel & gezond: Rozemarijn-tijmkip met knoflook-Rosevalschijfjes

Rozemarijn-tijmkipDit is wederom een ideaal maaltje voor diegenen die van de Hollandse keuken houden. Ik ben een groot fan van de wereldkeuken(s), maar ik kan af en toe ook zeker genieten van ‘piepers met vlees & groenten’. Hier geef ik dan wel graag een lekkere twist aan (lees: gooien met verschillende kruiden). Eet je aardappels bij voorkeur met schil, omdat hierdoor de glycemische index lager is. “Watte?” Anders gezegd: het heeft een minder drastisch effect op je bloedsuikerspiegel, wat beter is voor je gezondheid en vetopslag/gewichtstoename voorkomt. Door het bakken in kokosolie is dit effect nóg lager. Al met al genoeg redenen om af en toe lekker aardappeltjes te eten. Ik gebruik voor dit recept Roseval aardappeltjes, omdat deze allereerst erg lekker zijn, maar ook stevig zijn, wat ze zeer geschikt maakt voor gebakken aardappelschijfjes.

NODIG (2 personen):
- 200 gram kip (heel, in reepjes of stukjes)
– 300 gram Roseval aardappeltjes, in schijfjes
– 250 gram champignons, in plakjes
– 10 cherrytomaatjes, gehalveerd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 tl gedroogde rozemarijn
– 1 tl gedroogde tijm
– 1 tl milde paprikapoeder
– 2 tl kokosolie
– Himalayazout/4-seizoenspeper

HOE:
Was de schijfjes Roseval aardappel en kook 5-10 minuten in een bodempje water. Prik na 5 minuten in de schijfjes om te checken of ze gaar zijn. Kook ze eventueel wat langer, maar controleer regelmatig. Giet de aardappelschijfjes af.
Verhit 1 tl kokosolie in een pan en voeg de aardappelschijfjes en knoflook toe.
Kruid de kip met de paprikapoeder, tijm en rozemarijn. Verhit een tl kokosolie in de pan en bak de kip hierin gaar. Voeg de champignonschijfjes na 5 minuten toe. Als de kip dreigt aan te bakken, voeg dan een paar eetlepels water toe. Niet meer kokosolie, dit maakt de kip te vet. Voeg tot slot de tomaatjes toe en bak 1 minuut mee.
Schep de kip met champignons en tomaatjes en de knoflook-Rosevalschijfjes op een bord en bestrooi tot slot met wat rozemarijn, Himalayazout en peper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>