Snelle tomatensoep met een vleugje kaneel

10509526_657653464289916_4084752718351685199_nIk heb vakantie en dat betekent: huisgemaakte soepjes! Op vakantiedagen maak ik bijna dagelijks zelf soep. Vaak maak ik twee porties, zodat ik voor de volgende dag ook een lekker soepje heb. Het is een goede manier om in één keer veel vitaminen, vezels en vocht binnen te krijgen. Oftewel: de 3 V’s, super belangrijk in een gezond eetpatroon.

NODIG (2 porties):
- 5 middelgrote tomaten, in grove stukken
– half blikje tomatenpuree
– 1 kleine ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook, geperst
– 3 mespuntjes kaneel
– 1,5 tl biologische bouillonpoeder
– 4-seizoenspeper

HOE:
Breng een bodempje water van 5cm in een (steel)pannetje aan de kook. Voeg alle ingrediënten toe, met uitzondering van één tomaat (!). Laat alle ingrediënten 5 minuten zachtjes koken en blend het tot een gladde massa met een staafmixer. Voeg water toe tot de gewenste dikte is bereikt. Breng de soep opnieuw aan de kook en breng op smaak met eventueel wat extra peper en kaneel. Voeg tot slot de laatste tomatenstukjes toe.

Tip: schep een ruimte eetlepel kwark in de soep.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>