Snelle visstoof met venkel, gele paprika & dille

1907555_759149170807011_7665496653392654438_nVandaag had ik geen zin om boodschappen te doen voor het avondeten, dus ben ik mijn voorraadkast, koelkast en vriezer ingedoken. Ik heb altijd verschillende soorten groenten in huis. Niet alleen voor mezelf, maar ook omdat ik twee (verwende?) konijnen heb die elke dag een bakje met verschillende verse groenten krijgen. Ik had nog vis in de vriezer liggen en venkel en paprika in huis. Ik ben gewoon maar begonnen met koken en het eindresultaat was zeer geslaagd! Hiervoor hoef je echt niet naar een duur Frans restaurant hoor ;-).

NODIG (2 personen):
– 
200 gram witvis, zoals kabeljauw, koolvis of tilapia (let op: MSC-keurmerk!)
– 100 gram ongekookte zilvervlies- of meergranenrijst
– 1 venkelknol
– 1 (gele) paprika
– 1 teentje knoflook, geperst
– 4 el witte wijnazijn
– 1 el kokosolie of rijstolie
– 1 el dille, gedroogd
– 4-seizoenspeper / Himalayazout

HOE:
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de witvis in grove stukken. Halveer de venkel en verwijder de stempel. Halveer de venkel en de paprika overdwars en snij in repen van ongeveer 1 à 2 cm.
Verhit de olie in de pan en bak de venkel en paprika en knoflook hierin voor 3 minuten. Voeg de witte wijnazijn, dille en stukken vis toe. Doe een deksel op de pan en laat op laag vuur 15 minuten garen. Schep halverwege om. Breng op smaak met peper en zout. Eet de stoof met de rijst, heerlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>