Super gezonde Nutella / chocolade hazelnootpasta

Chocolade hazelnootpasta, wie heeft het vroeger niet gegeten. Ik smeerde het vroeger regelmatig op mijn brood. De chocoladehazelnootpasta uit de supermarkt is een echte suikerbom, het bevat maarliefst 45 gram suiker per 100 gram (dat zijn 9 suikerklontjes!). Gelukkig kun je ook een gezonde variant maken van chocolade hazelnootpasta. Een super gezonde variant zelfs, want ik maak deze pasta met rauwe cacao, wat zeer rijk is aan antioxidanten!

NODIG:
– 150 gram rauwe hazelnoten
– 25 gram rauwe cacao
– 1 el kokosolie
– 10 druppels stevia (of meer, als je van heel zoet houdt)

HOE:
Verhit de kokosolie in een pan en bak de hazelnoten hierin. Schep regelmatig om, ze zijn voldoende gebakken als de meeste vliesjes gebroken zijn. Leg de hazelnoten op een schone theedoek of een stuk keukenpapier en ‘wrijf’ de vliesjes eraf. Het is niet erg als je niet alle vliesjes eraf krijgt. Doe de hazelnoten samen met de rauwe cacao in een keukenmachine en zet ‘m aan. Eerst zal het mengsel een meelachtige textuur krijgen, vervolgens papachtig en uiteindelijk, na zo’n 10 minuten, zal het op een pasta gaan lijken. Voeg de stevia toe als het een papachtige textuur heeft. Proef even of je de pasta zo zoet genoeg vindt, voeg eventueel nog wat druppels toe. Steviadruppels zijn ontzettend zoet, 2 druppels staan gelijk aan één suikerklontje. Voeg dus druppeltje voor druppeltje toe. Doe de pasta in een glazen potje en zet in je voorraadkast.

Leave a Reply to Mblackdonna Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>