Wereldkeuken: Mexicaanse taco’s (vegetarisch)

Vroeger at ik mijn taco’s altijd met tortillachips, oude kaas en crème fraiche. Heerlijk, maar niet de meest gezonde variant. Taco’s kunnen ook in een gezond jasje worden gestoken. Dit doe je door de tortillaschelpen of -chips te vervangen door blaadjes romaine sla en de crème fraiche te vervangen door guacamole. Ik maak de tacovulling met onder andere kidneybonen en zilvervliesrijst (géén witte rijst), deze combinatie geeft de juiste verhouding essentiële aminozuren, oftewel: een volledig eiwitbron, welke je nodig hebt voor spieropbouw en de opbouw van lichaamsweefsel (huid, haar, nagels, etc.). Perfect voor vegetariërs of veganisten dus!

NODIG (2 personen):
– 200 gram gekookte kidneybonen
– 50 gram zilvervliesrijst
– 1 kleine paprika, in blokjes
– 1 halve courgette, in blokjes
– 2 kleine kropjes romaine sla
– 3 el mais
– 2 kleine tomaten, in stukjes